Woningaanpassing

Senioren willen en kunnen (óf moeten) langer zelfstandig wonen. Aangezien levensloopbestendige woningen nog maar net ontwikkeld zijn, is het merendeel van de huizen hier nog niet klaar voor. Woningaanpassingen kunnen dan een uitkomst bieden om mensen langer in hun vertrouwde omgeving te kunnen laten wonen. Ook voor mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen woningaanpassingen wenselijk zijn om een woning te kunnen betrekken. Omdat we bij Kuiper en Vos Bouw een breed scala aan bouwkundige klussen kunnen klaren, zijn we de ideale partij om u hierbij van dienst te zijn.

Toegang verbeteren

tuindeurenmetterras

Bij de voor- en achterdeur kunnen nog wel eens complicaties ontstaan om b.v. met een rolstoel of rollator binnen te komen. Dit kan al beginnen bij de soort wegverharding, maar ook de opstapjes vlak voor de deur kunnen ongelukkig uitpakken. Wij kunnen voor u die toegang een stuk makkelijker maken door een stabiele, dus niet verzakkende, stoep aan te leggen die zonder opstapjes hoogteverschillen overbrugt. Ook kunnen we b.v. uw terras vanuit huis ontsluiten met drempelloze tuindeuren.

Deuren verbreden en drempels wegnemen

luxe_keuken

Wanneer er door het huis met een rollator of rolstoel bewogen moet kunnen worden, dan is het vaak wenselijk dat deuren verbreed worden om makkelijker te manoeuvreren en drempels weg te halen voor een probleemloze passage. Wij hebben het gereedschap en vakkennis om dit netjes voor u te verzorgen.

doorgangverbreden

 

 

 

Aanpassen, verbouwen of verplaatsen van toilet en/of badkamer

sanitair1

Bij een mobiliteitsbeperking zijn vaak aanpassingen in het sanitair wenselijk. Dit kan variëren van een verhoogde toiletpot plaatsen of verruimen van de toiletruimte en bevestigen van handgrepen tot het aanpassen van de badkamer of zelfs verplaatsen/nieuw plaatsen van een douche/badkamer op de begane grond. Natuurlijk leveren we de aangepaste sanitaire ruimtes weer prachtig op met tegels en voegen naar wens, waarbij ook vloerverwarming tot de mogelijkheden behoort.

Slaapkamer begane grond

badkamerbeganegrond

Wanneer de verdieping in z'n geheel te moeilijk bereikbaar/begaanbaar is, dan kunnen we ook een slaapkamer op de begane grond maken. Dit zal veelal ook met veranderingen in het sanitair samengaan, wat samen een behoorlijke verandering op de begane grond kan betekenen. Samenwerking met een bouwkundig bureau kan dan inzicht geven in de haalbaarheid van deze ingrepen. Maar áls de mogelijkheden er zijn, dan is Kuiper en Vos Bouw hét bedrijf om het voor u te realiseren.

Traplift installeren

Als de verdieping wel goed begaanbaar is, dan zou er een (trap)lift geïnstalleerd kunnen worden. Voor een lift is een grotere bouwkundige ingreep nodig, voor een traplift is het naast het monteren van de rail en de netstroom aansluiting, vooral het afwerken van de standplaatsten van de stoellift en aanpassen van de trapleuningen.

Goed overleg

In verband met eventuele vergoedingen vanuit de Wmo of vergunningen voor uitbouw kan overleg met de gemeente nodig zijn. Bovendien kan het inschakelen van een bouwkundig bureau wenselijk zijn. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, dan staan we u graag te woord. Bel of mail ons gerust!